Bereik de juiste mensen met social media marketing

By Hennie Boelens

Alleen mensen uit je doelgroep bereiken voor weinig geld en met meetbare resultaten; dit is een concept dat menig ondernemer als muziek in de oren zal klinken. Maar met social media marketing is dit een mogelijkheid. Mocht je willen dan zou je alleen getrouwde mannen van tussen de 45 en 65 zonder kinderen en woonachtig in Hoorn kunnen benaderen. Hier lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Social media marketing

Social media marketing is gebaseerd op gebruikersprofielen. Niets wat je op het internet doet is nog geheim en over iedereen is een profiel beschikbaar waarin staat welke websites je recentelijk hebt bezocht, wat je daar hebt gekocht en hoe lang je daar bent blijven hangen. Bijvoorbeeld. Want er is nog veel meer informatie te vinden alleen door naar jouw browsergeschiedenis te kijken. Hieruit kun je vervolgens een groep mensen samenstellen die voldoen aan de criteria van jouw doelgroep en deze via bepaalde sociale media kanalen naar keuze benaderen.

De voordelen

Hier zijn een aantal voordelen uit te behalen. Nog nooit was adverteren zo effectief en doelgericht als nu. Daarnaast kun je de resultaten live bekijken terwijl je de campagne start. Je kunt zien hoeveel mensen op je advertentie hebben geklikt, hoe lang ze vervolgens op je website zijn blijven hangen, enzovoorts. Gaat er iets niet goed, dan kun je per direct een verandering maken en direct zien wat hier het resultaat van is.

Een marketing bureau inschakelen

Heb je hulp nodig je social media campagne van de grond te krijgen, dan kun je hulp bij social media marketing krijgen van een marketing bureau. Deze zullen samen met jou een campagne opzetten en besluiten via welke kanalen dit zou moeten gaan. Ook bekijken ze de resultaten en toetsen deze aan de tijdslijn en de doelen die je aan je campagne hebt gegeven. Zo kun je doelgericht adverteren en meer klanten winnen voor jouw onderneming.